‘I Was Pretty Angry’: Bottas onthult dat hij bijna met pensioen is gegaan na bestellingen van Mercedes Team

Lewis Hamilton and Valtteri Bottas team orders at 2018 Russian GP - Formula1news.co.uk

Valtteri Bottas heeft onthuld dat hij erover dacht om uit de Formule 1 te stappen nadat het Mercedes F1-team hem had opgedragen om Sir Lewis Hamilton door te laten om de Russische Grand Prix van 2018 te winnen.

Op dat moment in het seizoen was Hamilton in een intens gevecht met Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor de rijderstitel, en de acht extra punten die hij scoorde door op P1 te eindigen in plaats van tweede in Sochi, hadden van vitaal belang kunnen zijn.

Tijdens een interview in serie 3 van de Drive To Survive (DTS) F1-docuseries van Netflix, zei Bottas dat hij door het incident ‘boos’ werd.

“Sochi 2018, dat was een behoorlijk zware race. Moeilijk te accepteren. Ik was behoorlijk boos, ‘zei Bottas.

“Eerlijk gezegd dacht ik‘ Waarom doe ik dit? ’. Ik dacht erover te stoppen met [F1], op te geven.

“Meteen na de race zei ik dat ik het niet nog een keer zou doen.”

“Als je teamgenoot wint en jij bent tweede, heb je het gevoel dat je verliest.

“Ik weet dat ik in het verleden tweede ben geweest, maar ik wil bewijzen dat ik niet alleen een nummer twee ben.”

Verder zei Bottas dat hij zich zorgen maakte dat Mercedes op zijn kosten onbewust een voorkeur zou hebben voor Hamilton.

“In het team, ook al zouden velen het niet toegeven, hebben ze misschien onbewust een nummer één en een nummer twee”, zei Bottas.

Article continues below

“Soms moesten de teamleden zich afvragen:‘ Gaan we Lewis en Valtteri gelijk behandelen? ” ‘

Zowel Bottas als Hamilton zullen eind 2021 geen contract meer hebben met Mercedes, en er wordt gespeculeerd dat dit komende seizoen de laatste campagne van de Fin met de Silver Arrows zal zijn.

Eerder deze maand weigerde Bottas uit te sluiten dat hij Mercedes aan het einde van het seizoen zou verlaten in een strategische zet om zijn kansen op het winnen van een kampioenschap te vergroten.

“Dat is een beetje te ver van de radar of de tijdlijn waar ik momenteel aan denk”, antwoordde Bottas op de vraag van Formula1News.co.uk tijdens een persconferentie of hij overweegt om Mercedes eind 2021 te verlaten om mogelijk te geven. zelf een betere kans om het kampioenschap te winnen door lid te worden van een team met een zwakkere tweede coureur.


“Ik denk gewoon echt aan dit jaar en ik zou nog niet moeten nadenken over dat soort dingen.
“Dus [ik ben] gewoon gefocust op dit jaar en mijn doel proberen te bereiken, zoals ik [eerder in deze persconferentie] beschreef, en dan zullen we zien,” voegde de Fin toe.

Dit artikel is een directe vertaling van de Engelse versie.